Nieuwsflits - pagina 2

Toon archief
31 maart 2023

Jenajeugddisco (reminder)

Vanavond vindt de tweede JJD van dit jaar plaats.  De middenbouw disco vindt plaats van 19.00u tot 20.15u. De bovenbouw disco van 20.30u tot 22.00u. De entreeprijs bedraagt 3 euro.
31 maart 2023

Social schools, per 1 aug. ons nieuwe digitale platform

Per ingang van 1 aug. nemen wij afscheid van onze huidig digitale platform (School-site). Er kleven te veel nadelen aan dit systeem. Wij stappen over naar Social School, een van de meest gebruikte systeem in Nederland. De komende tijd wordt alles ingericht en wordt het team geschoold. Uiteraard zal er ook uitleg voor ouders komen. Wij hopen en verwachten dat alles per 1 aug. a.s. operationeel is.
31 maart 2023

Schoolvoetbal meisjes BB (reminder)

Op 5 april spelen de twee teams van de meisjes BB hun voorronde in het kader van het Utrechtse schoolvoetbaltoernooi. De meisjes worden om uiterlijk 12.45 uur bij Sporting verwacht. Zij mogen die dag eerder van school weg om thuis te eten en om te kleden (11.45 uur)

De wedstrijden starten vanaf 13.00 uur en het toernooi is om ca. 16.30 uur afgelopen. Toeschouwers zijn van harte welkom. Mocht er een team als eerste eindigen dan gaan ze door naar de Utrechtste finales.

30 maart 2023

Tafeltennistoernooi groep 5 t/m 8

Beste ouders en kinderen van de groepen 5,6,7 en 8.

 

Op vrijdag 12 mei is er na schooltijd een tafeltennistoernooi bij SVE aan de Loevenhoutsedijk. Het toernooi begint om 16 uur en duurt tot 19 uur. U kunt uw kind opgeven door een mail te sturen naar;

Janine.adams@spoutrecht.nl

Er is plek voor 15 kinderen dus snel reageren is handig.

 

Met sportieve groet,

 

Janine Adams

Vakleerkracht gymnastiek

30 maart 2023

Jongens BB 7-8 Kampioen

Met veel trots melden wij dat jongens 1 BB afgelopen woensdag kampioen geworden is van Utrecht-Oost/Noord-Oost. Het team heeft fantastisch gespeeld (heel goed combinatievoetbal gecombineerd met veel inzet) en hebben 3 x met 4-0 gewonnen, 1 x met 7-1 en 1 x 0-0. Ze gaan nu door naar de Utrechtse finales op 19 april. Nadere informatie volgt nog.
30 maart 2023

Opleiding Merel en Ninuska

Merel (KB) en Ninuska hebben beiden hun opleiding tot IB-er succesvol afgerond. Van harte gefeliciteerd.
28 maart 2023

Sportdag bovenbouw

Op vrijdag 9 juni is de jaarlijkse sportdag van de bovenbouw bij de atletiekbaan Maarschaklerweerd. Op deze dag zijn hulpouders nodig. Daarom alvast een 'save the date'.

Verdere informatie, over de dag en het opgeven als hulpouder, volgt later.

 

Sportieve groeten, Janine Adams. 

Kunstproject
24 maart 2023

Kunstproject

Op 11 april start ons kunstproject. Het thema van dit jaar is: Vincent van Gogh. We zijn. o.l.v. onze kunstwerkgroep, al volop bezig met de voorbereidingen.Gerald heeft in haar lessen er al de nodige aandacht aan gegeven. Om vast in de stemming te komen hierbij een foto van een paar kunstwerken gemaakt door groep 8 van de PS. Het onderwerp is: Museumbezoekers.
24 maart 2023

Jenajeugddisco (reminder)

Save the date! Vrijdag 31 maart vindt de tweede Jenajeugddisco van het jaar plaats. Het thema is “Hawaï”. Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn weer welkom om te komen feesten. De middenbouw disco vindt plaats van 19.00u tot 20.15u. De bovenbouw disco van 20.30u tot 22.00u. De entreeprijs bedraagt 3 euro. Nadere info volgt via de klassenapps en posters die in de school komen te hangen. Communiceer dit ook met jullie kinderen.

 

Met vriendelijke groet, namens de JJD-commissie,

 

Joran Dikken

24 maart 2023

Overblijfmedewerkers gezocht

Kent u iemand die dit zou willen, deel deze oproep!

Alvast bedankt.

 

24 maart 2023

Lentekriebels

Het zal niemand ontgaan zijn dat de week van de lentekriebels (het landelijke project over sexuele vorming op scholen) tot veel commotie heeft geleid. Dankzij de zeer twijfelachtinge inbreng van de FVD in de Tweede Kamer (die met allerlei feitelijk onjuiste informatie en aannames kwam) en dankzij de social media die allerlei desinformatie verspreiden is het hele project ten onrechte in een kwaad daglicht gezet. Natuurlijk gaat het hier om een gevoelig onderwerp en niet iedereen zal daar dezelfde ideeën over hebben. Scholen met gezinnen met diverse culturele en/of religeuze achtergronden zullen veel behoedzamer/voorzichtiger moeten zijn omdat er vaak sprake is van andere normen en waarden. Op onze school hebben we te maken met een redelijk homogene samenstelling qua doelgroep en dat maakt het wat minder gecompliceerd. Niettemin zullen er ook bij onze ouders verschillen van mening zijn over hoe je dit onderwerp met kinderen bespreekt (wat wel en wat niet) Er zijn een aantal belangrijke uitgangspunten die wij hanteren:

 

 • Uiteraard is de inhoud van de lessen afgestemd op leeftijden en ontwikkelingen van de kinderen
 • Kinderen komen met vragen en als deze vragen voortkomen uit een oprechte nieuwsgierigheid zal de stamgroepleider daar passend op antwoorden
 • Persoonlijke vragen aan stamgroepleiders of vragen gerelateerd aan kinderen of ouders worden niet beantwoord.
 • Vragen uit stoerheid of om in de stamgroep te willen "scoren" worden ook afgewimpeld.

 

Wij zullen na afloop van dit project zeker gaan evalueren (wat ging er goed en wat niet) en we zullen de oudergeledingen (MR en OC) vragen hoe zij aankijken tegen dit project. 

24 maart 2023

Verkoop lootjes Paasei Roberto (reminder)

Beste ouders,

 

Gisteren (23 maart) is de verkoop van de lootjes voor de verloting van het Paasei van Roberto gestart. (het ei is al te bewonderen bij Roberto, 10 kg chocolade). De lootjes kosten 1 euro per stuk en je mag zoveel loten kopen als je wilt. De opbrengst van deze verloting gaat volledig naar de aanschaf van nieuwe boeken voor onze beide bibliotheken.

 

De verkoop vindt plaats tussen 8.30 en 9.00 uur in de hal van beide scholen door Willemijn en Ruben. Wij noteren de naam van het kind bij het/de lotnummer(s) zodat het niet heel erg is als een kind zijn/haar lootje kwijt is. We kunnen altijd zien wie welk lot heeft gekocht. 

 

De verkoop gaat contant (constucties met pinnen of tikkies duren te lang en zijn (soms) kwetsbaar waardoor de rij te lang wordt door het wachten op elkaar).

 

Op de volgende dagen worden de loten verkocht:

 

Donderdag 23 maart

Vrijdag 24 maart

Dinsdag 28 maart

Vrijdag 31 maart

Dinsdag 4 april

Donderdag 6 april

 

De verloting vindt plaats op vrijdag 7 april om ca. 10.00 uur op de OKS. Hierbij zijn alle kinderen van de hele school aanwezig. Naast de hoofdprijs (het ei van Roberto) zijn er nog 3 andere prijzen in de paasssfeer.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jaap Nelissen

 

24 maart 2023

Schoolvoetbal jongens BB (herhaling)

Beste ouders en spelers (jongens groep 7 en 8),

 

Op 29 maart is het zo ver:  De voorrondes van het Utrechtse schoolvoetbaltoernooi gaan van start. Het toernooi is nogal gewijzigd qua opzet en qua intenties. Er zijn de nodige gesprekken over geweest en of alle aanpassingen en wijzigingen ook gaan werken is de vraag (het spelen zonder scheidsrechters bijvoorbeeld). Tot mijn verbazing is er op het laatste moment nog een wijziging doorgevoerd: Er zijn wedstrijden die met teams van zes spelers en er zijn wedstrijden die met teams van 8 spelers worden gespeeld. Dit heeft uiteraard consequenties voor de hoeveelheid speeltijd van alle jongens (met teams van 6 heb je gauw 5 tot 6 wisselspelers). Helaas kan ik daar nu niets meer aan veranderen. Ik ga een indeling maken waarbij iedereen op voorhand weet wanneer hij moet spelen en wanneer hij wissel staat waarbij we streven naar een situatie dat iedereen min of meer dezelfde speeltijd heeft.

 

Er wordt gespeeld in twee rondes:  Eerst een mixronde (dus alle teams ad random ingedeeld in poules). Vervolgens volgt de tweede ronde waarbij de winnaars van een poule in een aparte poule gaan spelen (de winnaar van deze ronde gaat door naar de Utrechtse finales) en de andere teams komen in andere poules en spelen nog een paar wedstrijden. Er zijn dus op de dag zelf geen teams die halverwege afvallen. Iedereen moet om uiterlijk 12.45 bij Sporting aanwezig zijn, om 13.00 starten de wedstrijden. Het toernooi is om uiterlijk 17.20 uur afgelopen. De deelnemende jongens mogen die dag eerder van school weg (11.45 uur).  Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom.

 

Deel deze informatie svp met je zoon.

 

Namens de sportcommissie,

 

Jaap Nelissen

 

 

21 maart 2023

Schoolfotograaf 30 en 31 maart

Donderdag 30 maart en vrijdag 31 maart komt de schoolfotograaf weer prachtige foto's van onze kinderen maken. De kleuters zijn allemaal op donderdag aan de beurt omdat zij vrijdag 31 maart vrij zijn. De broertjes/zusjes foto's worden gemaakt op donderdagmiddag tussen 13.00-15.00. Wij krijgen twee fotografen op bezoek. Op beide locaties 1. Zij zullen foto's maken in de beide speelzalen. Bij mooi weer hopen zij buiten een mooie groepsfoto te maken. Mocht het weer het niet toelaten, dan zal ook de groepsfoto in de speelzaal gemaakt worden. Via de stamgroepleider krijgt u te horen wanneer uw kind uit groep 3 t/m 8 aan de beurt is.

Tip van de fotografen: kleurrijke kleding komt het mooiste over op beeld. Liever geen wit of zwart. 

17 maart 2023

Week van de Lentekriebels

De lente is het moment om aandacht te besteden aan relaties en seksualiteit. Daarom doet onze school dit jaar mee aan de 'Week van de Lentekriebels' (20 - 24 maart). Tijdens deze week zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dit het thema: 'Wat vind ik fijn?'. Een actueel thema, waarbij het gaat over consent en het (leren) aangeven van wensen en grenzen. We openen het thema schoolbreed met een leuke opening en gedurende de week zal dit thema nog meer in de school terug te vinden zijn.Ook als ouder kunt u het thuis met uw kind over dit onderwerp hebben. Wij adviseren u om een kijkje te nemen op de website: https://seksuelevorming.nl/onderwerpen/week-van-de-lentekriebels/

 

16 maart 2023

Schooltafeltennistoernooi

Beste ouders en kinderen van groep 7 en 8,

 

Op vrijdag 12 mei is er een tafeltennistoernooi bij SVW aan de Loevenhoutsedijk. Het toernooi begint om 16 uur en duurt tot 19 uur.U kunt uw kind opgeven door een mailtje aan mij te sturen; Janine.adams@spoutrecht.nlEr is plek voor 15 kinderen dus snel reageren is handig.

Met sportieve groet,

Janine AdamsVakleerkracht gymnastiek

Lenteontbijt/ superfriday 7 april
16 maart 2023

Lenteontbijt/ superfriday 7 april

Beste ouders,

 

Op 7 april is het weer superfriday. Op deze dagen vinden er drie activiteiten plaats (lente-ontbijt, verloting paasei Roberto en sponsorloop). Wat betreft het lente-ontbijt de volgende info (vooral bedoeld voor nieuwe ouders die dit nog nooit hebben meegemaakt):

 

 


Lees meer ›
16 maart 2023

Schoolkorfbal groep 5-6

Beste ouders van de kinderen die mee gaan doen aan het korfbaltoernooi,

 

Hierbij ziet u de indeling van de teams en de begeleiders van de groepen 5 en 6 voor het korfbaltoernooi van vrijdag 21 april bij Synergo (Loevenhoutsedijk) Wilt u goed kijken of de inschrijving die ik door heb gekregen compleet is? Zo niet dan kunt u dat naar mij mailen; janine.adams@spoutrecht.nl


Groep 6 van groep 5/6 D heeft nog geen officiële begeleiding en de groep 6 van groep 5/6 F heeft ook nog geen begeleiding. Als u deze teams willen begeleiden dan hoor ik het graag.In de gymzaal wordt hard geoefend voor het korfbaltoernooi. Synergo geeft ook een extra training op woensdag 19 april van 17.30 uur tot 18.30 uur voor de kinderen van de groepen 5 en 6. Daar kan gratis aan meegedaan worden.Zo gauw ik het programma boekje heb stuur ik het door naar de teamleiders. De teamleiders kunnen dan hun team informeren over de tijden en het veld waar hun team op speelt.


Met sportieve groet,


Janine Adams,Vakleerkracht gymnastiek


Lees meer ›
16 maart 2023

Schoolkorfbal groep 3-4

Beste ouders van de kinderen die mee gaan doen aan het korfbaltoernooi,

 

Hierbij ziet u de indeling van de teams en de begeleiders van de groepen 3 en 4 voor het korfbaltoernooi van vrijdag 14 april bij Synergo (Loevenhoutsedijk) Wilt u goed kijken of de inschrijving die ik door heb gekregen compleet is? Zo niet dan kunt u dat naar mij mailen; janine.adams@spoutrecht.nl


De groep 4 van 3/4A bestaat uit 9 kinderen. Er kunnen er steeds maar 4 kinderen in het veld staan dus het is mogelijk om van dit grote team 2 teams te maken. Willen jullie aangeven wat jullie willen? Ditzelfde geldt voor het groep 4 team van groep 3/4F Als jullie er twee teams van willen maken kunnen de kinderen meer spelen en zijn er minder wissels. Volgende week dinsdag 21 maart moet ik het aantal team definitief doorgeven aan de korfbal vereniging Synergo.

 

Groep 4 van groep 3/4E heeft nog geen begeleiding. Als u dit team wil begeleiden hoor ik het graag.In de gymzaal wordt hard geoefend voor dit korfbaltoernooi. Synergo geeft ook een extra training op woensdag 12 april van 17.30 tot 18.30 uur voor de kinderen uit de groepen 3 en 4. Daar kan gratis aan meegedaan worden. Zo gauw ik het programma boekje heb stuur ik het door naar de teamleiders. De teamleiders kunnen dan hun team informeren over de tijden en het veld waar hun team speelt.


Met sportieve groet,


Janine Adams,Vakleerkracht gymnastiek


Lees meer ›
10 maart 2023

Gevonden voorwerpen Oude Kerkstraat

Inmiddels is de verzameling gevonden voorwerpen flink gegroeid.

Zie je op de foto's een voorwerp dat je herkent, kom het dan ophalen of laat het je kind meenemen naar huis.

Komende week ligt het nog in de daarvoorbestemde bakken bij de voordeur. Na volgende week doneren wij alle niet opgehaalde gevonden voorwerpen aan de kringloop. 


Lees meer ›
10 maart 2023

Gevonden voorwerpen Poortstraat

Inmiddels is de verzameling gevonden voorwerpen flink gegroeid.

Zie je op de foto's een voorwerp dat je herkent, kom het dan ophalen of laat het je kind meenemen naar huis.

Komende week ligt het nog in de daarvoorbestemde bakken bij de voordeur. Na volgende week doneren wij alle niet opgehaalde gevonden voorwerpen aan de kringloop. 

10 maart 2023

Het Paasei van Roberto

Het grote paasei van Roberto staan inmiddels in de ijswinkel te pronken. Dit jaar gelukkig geen coronaproblemen of implosies van het ei maar we kunnen en mogen het gaan verloten. Vanaf donderdag 23 maart start de verkoop van loten (1 euro per stuk, je kan zo veel loten kopen als je wilt). Bij de start van de school zullen Ruben (PS) en Willemijn (OKS) de loten verkopen tegen contante betaling (pinnen is niet mogelijk). De opbrengst van de loterij komt ten goede aan onze bibliotheken (aanschaf nieuwe boeken).

De uiteindelijke verloting (met het paasei van Roberto als hoofdprijs maar ook met nog drie andere prijzen) vindt plaats op vrijdag 7 april op de OKS in aanwezigheid van alle kinderen (ca. 10.00 uur).

 

 

10 maart 2023

Het goede doel

Vandaag hebben vier goede doelen zich gepresenteerd aan de kinderraad. De kinderraad heeft zorgvuldig geluisterd en kritische vragen gesteld. Daarna is er met alle kinderen gediscussieerd. Hierna heeft ieder kind zijn stem mogen uitbrengen op het goede doel van zijn/haar voorkeur en het goede doel met veruit de meeste stemmen is: TLC Children's home (een weeshuis voor baby's in Zuid-Afrika). 

Dit doel zal zich in de komende periode presenteren aan de hele school tijdens de maandsluitingen zodat alle kinderen weten voor welke doel ze sponsoren gaan werven en rondjes gaan lopen.

10 maart 2023

Utrechts schoolvoetbaltoernooi

We hebben bericht gehad van de organisatie dat van de 10 teams (5 bovenbouw en 5 middenbouw) die we hebben aangemeld er 9 mee kunnen doen. Helaas mag er één middenbouwteam niet meedoen omdat er onvoldoende ruimte is in het toernooischema. Wij hebben met de kinderen overlegd en we staan op het standpunt dat we heel graag iedereen willen laten voetballen en dus niet één team gaan uitsluiten. Daarom gaan we een MB-team verdelen over de andere teams zodat iedereen kan voetballen. Het nadeel van deze oplossing is dat de teams heel groot zijn en er dus veel gewisseld moet worden. Dit vinden we echter minder nadelig dan helemaal niet voetballen. De nieuwe indeling zullen we z.s.m. communiceren.
10 maart 2023

Snoep bij lunch en bij traktaties

We zien weer een toename van snoep in de lunchbakjes en ook bij de verjaardagtraktaties. Nou willen wij als school niet roomser dan de paus zijn maar we hebben wel een aantal duidelijke grenzen:

 

1. Het meenemen van of trakteren op kauwgom is verboden

2. Het meenemen van koolzuurhoudende drankjes is eveneens verboden (dit ook vanwege spuitgevaar na schudden)

 

Verder willen we iedereen met nadruk vragen om terughoudend te zijn met echt uitgesproken snoepgoed (dus met veel suiker etc.) bij het trakteren.  Wat betreft de lunches zien we dat sommige kinderen veel snoepachtige zaken in hun lunchbox hebben. Het is zeker toegestaan om af en toe een kleine verrassing bij de verder gezonde lunch te doen (een paaseitje met Pasen etc.). Graag dus jullie medewerking om te voorkomen dat we te veel belanden in een snoepcultuur.

24 februari 2023

Voorjaarsvakantie

Wij wensen iedereen een zeer prettige voorjaarsvakantie. We zien elkaar weer op 6 maart.
24 februari 2023

Jenajeugddisco

Alle ouders van groep 5 t/m 8 hebben als het goed is gisteren een mail ontvangen over de eerst volgende JJD. Deze vindt plaats op 31 maart. Voor verdere informatie, zie mail van 23-2-2023.
24 februari 2023

Het goede doel en de kinderraad / het paasei van Roberto

Zoals ieder jaar kunnen goede doelen zich aanmelden bij de Oudercommissie (de OC). De OC beoordeelt of de goede doelen voldoen aan de criteria en zijn stellen een shortlist samen (3 of 4 goede doelen) die zich vervolgens gaan presenteren aan de kinderraad (van beide locaties). De kinderraad beluistert deze presentatie en stelt kritische vragen. Vervolgens gaan de kinderen stemmen welk goed doel het uiteindelijk gaat worden.

Dit alles vindt op vrijdag 10 maart van 13.00 tot 15.00 uur plaats (directiekantoor op de OKS).

 

Op 7 april wordt dan de sponsorloop gehouden t.b.v. het goede doel. We hebben overigens bericht gehad dat Roberto dit jaar weer een groot paasei ter beschikking stelt aan de school en wij gaan dit ei ook op 7 april verloten. De verkoop van de lootjes (1 euro per stuk) start op woensdag 22 maart op beide locaties. De opbrengst van deze verloting komt ten goede aan onze bibliotheken (nieuwe boeken).

24 februari 2023

Schoolvoetbal

Het echte schoolvoetbaltoernooi nadert nu snel. We starten met de voorrondes voor jongens 7/8. Deze vinden plaats op 29 maart vanaf 13.00 tot 17.00 uur bij Sporting. Wij hebben alle drie de teams ingeschreven maar nog geen bevesting ontvangen of ze ook alle drie mee mogen doen. We gaan hier wel vanuit.

 

Op 5 april volgen de meisjes van groep 7/8. Ook dit wordt vanaf 13.00 tot 17.00 gespeeld bij Sporting.

Hier doen twee teams aan mee.

 

Tot slot spelen de teams van 5/6 hun voorrondes op 12 april, vanaf 13.00 tot 17.00 uur bij Hercules. Zoals bekend dienen deze teams gemengd te zijn (jongens en meisjes). Noodgedwongen hebben wij de teams (totaal vijf) opnieuw moeten indelen. Via een mail zullen wij de nieuwe indeling naar alle ouders van 5/6 mailen.

24 februari 2023

Stamgroepavond groep 3/4

Beste ouders van groep 3/4,

 

De tweede stamgroepavond van groep 3/4 is op donderdagavond 23 maart. 

Schrijf maar vast in jee agenda!

Verdere informatie volgt na de voorjaarsvakantie.

 

Met vriendelijke groeten,
Het onderbouwteam

10 februari 2023

Winterverslagen en gesprekken

Komende week gaat het winterverslag mee naar huis. Iedereen kan zich via de website intekenen voor een gesprek met de leerkracht(en) dat de komende twee weken zal plaatsvinden. Via de leerkracht ontvang je daar een uitnodigingsmailtje over.
10 februari 2023

Weekopening groep 1/2 E

Groep 1/2 E verzorgt a.s. maandag de weekopening. Alle ouders van deze groep zijn van harte welkom. Vriendelijk verzoek om op de bovenste twee rijen plaats te nemen.
10 februari 2023

Tevredenheidsonderzoek 2023

Het tevredenheidsonderzoek is inmmiddels afgerond en we hebben ook (gisteren) de resulaten ontvangen. Vier geledingen (kinderen van gr. 6 t/m 8), ouders, teamleden en management hebben de vragenlijsten ingevuld. In een zeer uitgebreid verslag staan de resulaten weergegeven. Er vindt ook benchmarking plaats met alle scholen in Nederland, met scholen van ons bestuur en met de resulaten van 2018. Wij gaan nu eerst een analyse maken van de resultaten (wat zijn de aandachts/ontwikkelpunten). Deze zullen we intern bespreken en uiteraard komen deze ook aan de orde in de MR. We zullen een overzichtelijk verslag (zodra dit klaar is) ook delen met alle ouders. We beperken ons nu even tot de rapportcijfers die de verschillende geledingen hebben gegeven aan de school. 

 

 

Geleding Respons rapportcijfer landelijk gem. rapportcijfer
Ouders 45% 8,2 7,7
Kinderen 93% 8,7 8,2
Teamleden 76% 8,2 7,8
Management 100 % 8,7 7,8

 

Verdere verslaglegging volgt dus nog. De resultaten van dit hele onderzoek zullen wij gebruiken bij het samenstellen van ons nieuwe schoolplan voor de periode 2024 t/m 2028.

10 februari 2023

Grafieken Cito

Dit schooljaar geven we bij de verslaggesprekken de grafieken vanuit Cito mee. Voorheen gebruikten we de grafieken vanuit Parnassys. Cito heeft haar grafieken opnieuw vormgegeven waarbij de nadruk meer ligt op de groei van je kind. Wij voegen een leeswijzer toe om je alvast een indruk te geven. Deze leeswijzer zullen we per mail aan alle ouders versturen. De leerkrachten zullen de grafieken nog verder toelichten bij het verslaggesprek. 
10 februari 2023

Afwezigheid Jaap

Komende week ondergaat Jaap zijn tweede knie-operatie dus hij zal vanaf donderdag tijdelijk niet op school aanwezig zijn vanwege het herstel. Zodra het fysiek mogelijk is komt hij weer naar school. Hij zal thuis werken en is ook via mail bereikbaar. 
10 februari 2023

Schoolvoetbal MB

15 februari spelen alle middenbouwteams (en het worden teams met jongens en meisjes) een vriendschappelijk oefentoernooi (samen met OBS de Koekoek bij Sporting. Ook dan worden alle kinderen uiterlijk 13.15 uur verwacht en om ca. 14.45 uur is het toernooi afgelopen.

 

De organisatie van het schoolvoetbal heeft bepaald dat middenbouwteams gemengd dienen te zijn (dus met jongens en meisjes). Hoewel wij betreuren dat deze voorwaarde zo laat gecommuniceerd is (onze teams waren al samengesteld) moeten we hieraan wel voldoen. Dit betekent dat we de meisjes zullen verdelen over de vier jongensteams. Wij laten de exacte samenstelling van de teams nog weten.

 

 

10 februari 2023

2e stamgroepavond bovenbouw

Op 28 maart is de 2e stamgroepavond voor de ouders van de bovenbouw.
Deze avond is in de eigen stamgroep.

 • Inloop: 19.45 uur
 • Start: 20.00 uur
 • Eindtijd: 20.45 uur

Normaal gesproken wordt er op deze avond o.a. informatie gegeven aan de groep 7 ouders over het vervolg van het VO-traject. Op dit moment is landelijk nog niet bekend hoe het traject er exact uit zal zien. De afnamedatum van de eindtoets is niet bekend, dit bepaalt belangrijke data in het nieuwe schooljaar. Als er meer bekend is, zullen wij de groep 7 ouders per mail informeren. Mogelijk is dit pas volgend schooljaar, dan komt de informatie via de 1e stamgroepavond. Op deze avond is er ook ruimte om vragen te stellen. 

09 februari 2023

Logopedische screening

Aan alle ouders van kinderen in groep 3

 

 

Aankondiging logopedische screening

 

 

De logopediste van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) onderzoekt de kinderen van groep 3 op taal, spraak, stem, gehoor, stotteren en mondgedrag. Binnenkort komt zij ook op deze school. Als het goed is, heeft u hierover een brief thuis gekregen.

 

Contact

 

 

Wilt u contact met ons opnemen als:

 • uw kind al logopedie heeft of heeft gehad. Het onderzoek is dan niet nodig;
 • uw kind dit onderzoek al eerder heeft gehad. Bijvoorbeeld omdat het vorig jaar ook in groep 3 zat. Het onderzoek is dan niet nodig;
 • u graag bij het onderzoek aanwezig wilt zijn. Wij maken dan een afspraak voor het onderzoek op een van de locaties van de JGZ;
 • u niet wilt dat uw kind dit onderzoek krijgt;
 • u geen brief over dit onderzoek heeft gekregen.

 

U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 030 – 286 3300, optie 1, of per e-mail: jgzcpt@utrecht.nl.

03 februari 2023

Data vriendschappelijke oefentoernooien schoolvoetbal groep 5/6 en 7/8

Dit bericht is bedoeld voor ouders uit de middenbouw e/of bovenbouw met kinderen die zich hebben aangemeld voor het schoolvoetbal.

Er is enige verwarring over de data van de oefentoernooien met de Koekoekschool ontstaan. De juiste data zijn:

8 februari:  alle bovenbouwteams (jongens en meisjes) van 13.15 uur tot ca. 14.45 uur

15 februari:  alle middenbouwteams (jongens en meisjes) van 13.15 uur tot ca. 14.45 uur

Inmiddels is er informatie over het "echte" schoolvoetbaltoernooi. De opzet wordt anders. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de MB-teams gemengd gaan spelen en dat er twee rondes op een dag plaatsvinden.

Wij zijn als school niet tegen gemengde teams maar de berichtgeving is voor ons te laat, wij hebben immers al teams samengesteld. Bovendien hebben wij veel meer jongens dan meisjes die mee willen doen. Wij hebben inmiddels contact met de organisatie over dit probleem. Wordt dus vervolgd.

Voor de bovenbouwteams verandert er niet veel behalve dan de twee rondes op een dag (de eerste ronde is een willekeurige poule-indeling waarna men voor de tweede ronde de poules opnieuw indeelt op basis van de resultaten van de eerste ronde). 

De data van het schoolvoetbal zijn:

29 maart      Jongensteams 7/8    van 13.00 tot 17.00 bij Sporting

5 april          Meisjesteams 7/8     van 13.00 tot 17.00 bij Sporting

12 april        teams 5/6                van 13.00 tot 17.00 bij Hercules

Indien een team kampioen wordt gaat het door naar de stedelijke finales (datum nog niet bekend)

Willen jullie deze informatie svp delen met jullie kind(eren).

groet, namens de sportcommissie,

Jaap Nelissen

27 januari 2023

Jaarplanning 2023-2024

Wij krijgen nu al vragen over de jaarplanning voor het nieuwe schooljaar 2023-2024 (en dat vooral vanwege de vrije vrijdagen voor de kleuters). Op dit moment zijn wij nog niet bezig met deze planning. We starten daar in februari/maart mee en we zullen de data van vakanties en vrije dagen dan ook z.s.m. communiceren. De vraag is ook om een vast ritme te hanteren qua vrije vrijdagen. Dit proberen wij uiteraard ook altijd maar soms moeten we vanwege bijv. een vakantieperiode het ritme wijzigigen. In principe is het om de week een vrije vrijdag voor de kleuters.
27 januari 2023

Weekopening 5/6 E

Zoals bekend hebben we de weekopening van 5/6 E naar een latere datum verplaatst (20 februari). Aanstaande maandag is er dus geen weekopening.
27 januari 2023

Schoolvoetbal

Het echte schoolvoetbaltoernooi nadert (de exacte data zijn nog niet bekend maar die vallen meestal in maart en april). Ter voorbereiding hebben we nu twee oefentoernooien afgesproken met OBS De Koekoek.

 

8 februari spelen alle bovenbouwteams van de meisjes en de jongens een vriendschappelijk oefentoernooi. Dit vindt plaats bij Sporting en wij verwachten alle kinderen uiterlijk 13.15 uur op het veld. Om ca. 14.45 uur is het toernooi afgelopen.

 

15 februari spelen alle middenbouwteams van de meisjes en de jongens een vriendschappelijk oefentoernooi bij Sporting. Ook dan worden alle kinderen uiterlijk 13.15 uur verwacht en om ca. 14.45 uur is het toernooi afgelopen.

 

Wij zijn nog op zoek naar coaches voor de volgende teams:

 

BB jongens 2 en 3

MB jongens 2,3 en 4

MB meisjes 1

 

Vind je het leuk om een team te coachen (evt. het team waar je eigen kind in speelt of een ander team), meld je aan bij: jaap.nelissen@spoutrecht.nl

 

Qua tijd gaat het dan om 8 of 15 februari (1,5 uur per middag) en om het "echte toernooi" in maart (dit is een middag van 12.30 tot ca. 17.00 uur afhankelijk van hoever een team gaat komen).

 

Willen jullie deze informatie svp delen met je kind(eren).

27 januari 2023

reminder tevredenheidsonderzoek onder ouders in januari/februari 2023

Zoals bekend hebben alle ouders een mail ontvangen van Beekveld en Terpstra met daarin het verzoek om een tevredenheidsenquete over onze school in te vullen. Deze enquete wordt op alle Utrechtse openbare scholen afgenomen, het is dus geen enquete die door ons is gemaakt. We hebben een paar constructieve en deskundige reacties ontvangen over deze enquete. De enquete is behoorlijk lang en nergens kan je zien hoever je al bent. Dit werkt niet heel motiverend en kan leiden tot irritatie ("hoe veel vragen komen er nu nog dus hoelang ben ik hier nog mee bezig"). Wij hebben (afgezien van de vijf schoolspecifieke vragen die we mochten toevoegen) geen enkele invloed op de samenstelling van de enquete. Ook in de enquete die onder alle kinderen van groep 6 t/m 8 is afgenomen zitten een aantal "verbeterpunten" en die we hebben dan ook allemaal doorgegeven aan ons bestuur en aan Beekveld en Terpstra. Daar hebben we nu niets meer aan maar we hopen dat deze enquetes in de toekomst verbeterd gaan worden. Niettemin willen we iedereen vragen om de enquete toch in te vullen omdat wij jullie mening absoluut willen gebruiken/nodig hebben om ons nieuwe schoolplan te maken. Op dit moment heeft 35 % van de mogelijke respondenten onder ouders gereageerd dus wij hopen dat dit percentage nog een stuk hoger wordt. De periode waarop de enquete kan worden ingevuld is verlengd tot en met 5 februari. Op 30 januari ontvangt iedereen die nog niet gereageerd heeft een herinneringsmail (dit wordt door Beekveld en Terpstra gedaan).
27 januari 2023

CITO-toetsen

In deze periode worden de Cito-toetsen voor diverse cognitieve onderdelen bij alle kinderen van groep 3 t/m 8 afgenomen (deze toetsen heten de M-toetsen waarbij de M voor midden staat, zo hebben we in juni de E-toetsen waarbij de E voor eind staat). Een deel van de Cito-toetsen wordt digitaal afgenomen en helaas hebben we de afgelopen twee weken regelmatig te maken met storingen bij Cito. Dit is bijzonder vervelend voor de organisatie (er zijn planningen gemaakt met daarin de afnames van de toetsen), voor de leerkrachten (zij gebruiken deze toetsen bij het maken van de verslagen) en bovenal voor de kinderen (die allemaal met hun chroombook klaar zitten en dan werkt het systeem weer niet). Uiteraard hebben wij, samen met ons bestuur, gereageerd naar Cito. Binnenkort hebben we (de voorzitter van het college van bestuur van de SPO, Jaap als SPO-directeur en een aantal IB-ers van verschillende scholen (waaronder Ida van onze school) een gesprek met de directie van Cito waarin we opheldering gaan vragen over deze problemen en ook schadeloosstelling aan de orde gaan stellen (we hebben tenslotte een levercontract met Cito en zij komen hun afspraken niet na). Wordt dus vervolgd.
20 januari 2023

Informatieochtend voor ouders die nog een school moeten kiezen

Op 25 januari vindt op de locatie Poortstraat een informatieochtend plaats voor ouders van kinderen (jonger dan drie jaar) die nog een school voor hun kind moeten kiezen. De ochtend start om 9.00 uur (vanaf 8.45 uur koffie) en eindigt om ca. 10.30 uur. Naast een presentatie door Jaap zullen kinderen uit de bovenbouw rondleidingen voor deze ouders verzorgen. Mocht je iemand kennen die nog op zoek is naar een school, er is nog plek op deze ochtend.
20 januari 2023

Weekopening groep 3/4 C

Maandag a.s. verzorgt 3/4 C de weekopening. Alle ouders van deze groep zijn van harte welkom. Het verzoek is om op de bovenste twee rijen van de tribune plaats te nemen.
20 januari 2023

Tevredenheidsonderzoek onder ouders in januari 2023

Als het goed is hebben alle ouders een mail ontvangen met daarin een link naar de tevredenheidsenquete. Vriendelijk verzoek om deze enquete in te vullen. Voor ons zijn de opbrengsten van deze enquete van grote waarde voor het maken van plannen voor de toekomst. In december 2023 moeten wij het nieuwe schoolplan voor de komende vier jaar gaan publiceren dus jullie input is daarbij zeer welkom. Ook alle kinderen van groep 6 t/m 8 hebben een enquete ingevuld (de drie bovenbouwgroepen van de OKS komen volgende week nog aan de beurt). Per gezin is er één ouder die de enquete kan invullen.

 

Alvast zeer veel dank voor de moeite.

20 januari 2023

Aanmelden goede doelen 2023

Beste ouders/verzorgers,Op vrijdag 7 april staat Super Friday met onder andere de sponsorloop weer op de agenda. Voor de sponsorloop zijn we weer op zoek naar een mooi goed doel om geld voor op te kunnen halen en daar hebben we jullie hulp voor nodig! Dus als jullie een mooi goed doel weten, dat voldoet aan de voorwaarden, meld dit dan uiterlijk 17 februari aan via het aanmeldformulier in bijgaande link. De voorwaarden staan bovenaan het aanmeldformulier. Uit de aanmeldingen zal een voorselectie worden voorgelegd aan de Leerlingenraad, die de definitieve keuze zal maken.Hopelijk krijgen we weer goede aanmeldingen voor mooie doelen!De Oudercommissie

 

https://bit.ly/AanmeldingJWVSponsorloop2023

 

20 januari 2023

Korfbal onderbouw

Korfbaltoernooi voor de groepen 3 en 4

Op vrijdagmiddag 14 april 2023 is er na schooltijd het jaarlijkse korfbaltoernooi bij Synergo. (Loevenhoutsedijk 2) De groepen 3 spelen tegen de groepen 3 van andere scholen en de groepen 4 spelen tegen de groepen 4 van andere scholen. Ieder team bestaat zoveel mogelijk uit 2 meisjes en 2 jongens en 2 wisselspelers want korfbal is een gemengde sport. Het toernooi begint om 16 uur. (half 4 aanwezig zijn als je om 4 uur de eerste wedstrijd hebt) en het toernooi eindigt rond een uur of 8 als het team de finale haalt.


Lees meer ›
20 januari 2023

Korfbal middenbouw

Korfbaltoernooi voor de groepen 5 en 6

 

Op vrijdagmiddag 21 april 2023 is er na schooltijd het jaarlijkse korfbaltoernooi bij Synergo. (Loevenhoutsedijk 2) De groepen 5 spelen tegen de groepen 5 van andere scholen en de groepen 6 spelen tegen de groepen 6 van andere scholen. Ieder team bestaat zoveel mogelijk uit 2 meisjes en 2 jongens en 2 wisselspelers want korfbal is een gemengde sport. Het toernooi begint om 16 uur. (half 4 aanwezig zijn als je om 4 uur de eerste wedstrijd hebt) en het toernooi eindigt rond een uur of 8 als het team de finale haalt


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6