Nieuwsflits - pagina 1

Toon archief
02 juni 2023

Schoolshirts

Nu alle sporttoernooien afgelopen zijn zouden wij graag alle schoolshirts die nog niet ingeleverd zijn terug ontvangen zodat we deze volgend jaar weer kunnen gebruiken. Mocht je dus nog thuis een knallend oranje Jenaplanshirt hebben (tenzij het uiteraard van jullie zelf is) graag meenemen naar school.

 

 

02 juni 2023

Sportdagen (reminder)

Komende week vinden de diverse sportdagen plaats voor OB, MB en BB. In de vorige Nieuwsflitsen hebben wij daar alle inofrmatie over gegeven (even terugscrollen dus of naar de website gaan in het submenu "actueel".
02 juni 2023

Gezocht: ouders voor de oudercommissie

Oudercommissie zoekt nieuwe, enthousiaste versterking

Voor de locatie Poortstraat zijn wij, de Oudercommissie, op zoek naar creatieve aanpakkers! De Oudercommissie organiseert verschillende evenementen om de betrokkenheid van ouders en school te versterken. Daarnaast heeft de OC een signalerende functie naar de directie voor wat er speelt onder de ouders. 

 

Vind jij het leuk om je creativiteit, organiserend vermogen en enthousiasme in te zetten voor leuke schoolevenementen en heb je nog minimaal 4 jaar een kind op school, stuur dan een bericht naar oc.jenaplanschoolwittevrouwen@spoutrecht.nl

met een korte motivatie waarom jij in de OC wil. Op basis van de motivatie zullen we een aantal mensen uitnodigen voor een kop koffie om elkaar en de werkzaamheden van de OC beter te leren kennen. 

 

Als je meer informatie wil, dan kun je altijd een van de OC leden op school of daarbuiten aanschieten of een bericht sturen naar bovenstaand emailadres. Ook kan je voor meer informatie over de OC kijken op de schoolsite: https://www.jenaplanwittevrouwen.nl/ouders/oudercommissie

02 juni 2023

Personele mededeling

Deze week is onze bovenbouwcollega Jesse getrouwd met zijn vriendin Esther. We wensen het nieuwe echtpaar veel geluk en voorspoed. Dinsdag zullen de kinderen van de stamgroep Jesse nogmaals in het zonnetje zetten.
02 juni 2023

Schoolvoetbal jongens BB

Helaas, het sprookje van het schoolvoetbal eindigde deze week in het laatste toernooi voor het eindtoernooi bij de KNVB in Zeist. Afgelopen speelde onze jongens in Nieuw Vennep het districtkampioenschap (met scholen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Helaas, ondanks dat de jongens keihard hebben gewerkt waren de tegenstanders toch iets sterker. De jongens mogen enorm trots zijn dat ze bij de laatste 48 scholen van Nederland zijn geeindigd (er zijn rond de 7000 basisscholen in Nederland). Dank ook aan alle supporters en aan de ouders die bereid waren om ons naar de toernooien te rijden. Hiermee eindigt het schoolvoetbalseizoen. Volgend jaar gaan we uiteraard weer met zo veel mogelijk teams meedoen.
02 juni 2023

Schaaktoernooi Utrecht

Afgelopen woensdag hebben vier kinderen van onze school (Jurre, Dijk, Zaven en Morris) namens onze school meegedaan aan het schaaktoernooi voor basisscholen in Utrecht. De jongens hebben, ondanks de wat chaotische start van het toernooi, erg genoten van dit toernooi dat gehouden werd in het Spoorwegmuseum. Van de 38 deelnemende scholen zijn zij uiteindelijk op de vierde plaats geeindigd, een geweldige prestatie.

Dank ook aan de ouders (moeders van Zaven en Dijk) die de begeleding voor hun rekening namen.

26 mei 2023

Sportdag BB

Op vrijdag 9 juni is de sportdag voor de groepen 7 en 8 bij de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De kinderen worden om 9 uur op de atletiekbaan Maarschalkerweerd verwacht. Ieder gaat naar het toegewezen groepje (te zien aan de klepmappen, die langs het hek liggen). De groepjes verzamelen zich op hun eigen aangegeven plekje en wachten tot hun team compleet is.  

De sportdag begint om 9:15 uur en eindigt om 13:00 uur. Vanaf 12.30 uur vindt de duurloop plaats. Hierbij zijn jullie welkom om aan te moedigen of mee te lopen. Om 13 uur mogen de kinderen ook naar huis. Als dit zelfstandig mag, dienen de kinderen dit bij hun eigen stamgroepleider te melden.  

 

Ter plekke is water aanwezig om kinderen hun bekers te laten vullen. Zorg er ook voor dat je kind zelf wat te drinken en te eten bij zich heeft. De school zorgt voor een komkommertje. 

Mocht het weer aanleiding geven om toch te cancelen (cq onweer) dan bepalen wij ‘s ochtends om half 8 of het verantwoord is. Dit zullen wij zo nodig rond 7:30 via de mail laten weten. Houd je mail dus in de gaten! 

 

Nog even op een rijtje: 

 • Vrijdag 9 juni 2023
 • 9:00 uur aanwezig, 13:00 klaar.
 • Genoeg drinken en zonnebrand mee.
 • Boterhammetje mee.
 • Graag dichte schoenen! Spikes mogen ook als ze die hebben.
 • Bij onweer wordt het afgelast, hier wordt dan om 7:30 een mail over verstuurd.

 

 

 

26 mei 2023

Sportdag MB

Op donderdag 8 juni is de sportdag voor de groepen 5 en 6 bij de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De kinderen worden om 9 uur op de atletiekbaan Maarschalkerweerd verwacht. Ieder gaat naar het toegewezen groepje (te zien aan de klepmappen, die langs het hek liggen). De groepjes verzamelen zich op hun eigen aangegeven plekje en wachten tot hun team compleet is.  

 

De sportdag begint om 9:15 uur en eindigt om 13:00 uur. Vanaf 12.30 uur vindt de duurloop plaats. Hierbij zijn jullie welkom om aan te moedigen of mee te lopen. Om 13 uur mogen de kinderen ook naar huis. Als dit zelfstandig mag, dienen de kinderen dit bij hun eigen stamgroepleider te melden.  

 

Nog even op een rijtje: 

 • Donderdag 8 juni 2023
 • 9:00 uur aanwezig, 13:00 klaar.
 • Genoeg drinken en zonnebrand mee.
 • Boterhammetje mee.
 • Graag dichte schoenen! Spikes mogen ook als ze die hebben.
 • Bij onweer wordt het afgelast, hier wordt dan om 7:30 een mail over verstuurd.

 

26 mei 2023

Sportdag OB

Op woensdag 7 juni is de sportdag voor de groepen 3 en 4 en deze sportdag is bij VV Voorwaarts. De kinderen starten in hun eigen groep en lopen met hun stamgroepleider en hulpouders naar VV Voorwaarts. Er wordt verzameld bij de picknicktafels. Om 9.30 uur start de sportdag en gaan de kinderen van de OKS naar de spellen en sportonderdelen van het grote veld en gaan de kinderen van de PS naar de spellen en sportonderdelen op het kleine veld.

 

Om 10.30 uur is er een pauze. De kinderen moeten zelf hun 10 uurtje meenemen.

Om 10.45 uur start de tweede ronde en gaat de OKS naar het kleine veld en de PS naar het grote veld. Om 11.45 uur is het einde van de sportdag en lopen de kinderen met hun stamgroepleider en hulpouders weer terug naar school.

Het is handig als de kinderen zonnecrême op hebben als het erg zonnig is en een 10 uurtje meenemen.

26 mei 2023

Wijziging datum sport- en spelmiddag Kleuters

Beste ouders van de kleuterbouw,

 

De sport- en spelmiddag van de kleuters is verplaatst van 6 juni naar 12 juni.

Voor deze dag zijn er geen hulpouders nodig.

Wij hopen op lekker weer.

26 mei 2023

Herhaalde oproep coördinator Overblijf locatie PS

Wij zijn nog steeds op zoek naar een coördinator voor de overblijf op de PS. Het gaat om ca. 2 uur per dag en dat gedurende vier dagen. De betaling gebeurt op basis van declaratie (een soort ZZP-basis). De taken zijn:

Maken van roosters, selectie en werving van overblijfkrachten, aansturing van overblijfkrachten, ontwikkelen initiatieven, overleg met de coördinator van de OKS, overleg met de locatieleider van de PS, doen van bestellingen. Weet je iemand die interesse heeft ? Graag mailen naar: jaap.nelissen@spoutrecht.nl

Informatie kan ook telefonisch worden gegeven (06-51493434) 

26 mei 2023

Open podium Pleinfeest

Het pleinfeest vindt plaats op vrijdag 23 juni. Zoals gebruikelijk is er weer een open podium. In iedere stamgroep kunnen groepjes kinderen of individuele kinderen zich aanmelden voor een optreden op deze dag.

Dit gaat via de stamgroepleider. In principe is er ruimte voor 1 act per stamgroep maar als er groepen zijn die geen acts hebben dan kan ook een tweede act (en wellicht zelfs een 3e act) worden aangemeld.

 

Ook is er weer een "vrijmarkt" waarop kinderen een activiteit kunnen doen of dingen kunnen verkopen. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven.

26 mei 2023

Formatie voor 2023-2024 is rond

Met enige opluchting (gezien de zeer krappe arbeidsmarkt) kunnen we melden dat onze personeelsformatie voor het nieuwe schooljaar rond is. Het was wederom een enorme puzzel maar dankzij de flexibiliteit van ons team en de creativiteit van het MT is het gelukt om alle functies in te vullen. Op 21 juni vindt de uitwisseldag plaats. Wij zijn momenteel intensief bezig met het samenstellen van de groepsindeling voor komend jaar en die hopen we uiterlijk 16 juni te communiceren.
26 mei 2023

Schaaktoernooi Utrecht

Op 31 mei vindt er 's middags een schaaktoernooi plaats voor basisscholen uit Utrecht. Onze school wordt ook vertegenwoordigd met een team bestaande uit Dijk (PS) en Jurre (PS) en Zaven (OKS) en Morris (OKS).

Het toernooi wordt gespeeld in het Spoorwegmuseum. Wij wensen de jongens veel succes. 

26 mei 2023

Tweede Pinksterdag, vrije dag

Zoals bekend zal zijn is maandag een vrije dag voor iedereen vanwege Pinksteren.
26 mei 2023

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR HET PLEINFEEST 23 JUNI

Het eind van het schooljaar is alweer in zicht: over 7 weken begint de zomervakantie! En we kunnen natuurlijk niet op vakantie, voordat het schooljaar uitgeluid is met het traditionele Jenaplan Wittevrouwen Pleinfeest! Op vrijdag 23 juni is het zover!  

 

Om dit feest ook dit jaar weer tot een daverend succes te maken, zijn we uiteraard weer op zoek naar vrijwilligers en wel voor de volgende activiteiten: 

Opbouw vanaf 9:00 uur, op OKS lerarenkamer verzamelen 

Bardienst vanaf 15:30 tot 21:00 uur, eerste dienst van 15:30 tot 17:00 uur, daarna een uurtje per dienst 

Munt verkoop vanaf 15:30 tot 21:00 uur, eerste dienst van 15:30 tot 17:00 uur, daarna een uurtje per dienst. Er zal alleen met pin betaald kunnen worden. 

Silent disco begeleiders vanaf 15:30 uur tot 19:00 uur, eerste dienst 15:30 tot 17:00 uur, daarna een uurtje per dienst  

Verkoop ijsjes (ijskar Roberto) vanaf 15:30 tot 18:00 uur, eerste dienst van 15:30 tot 17:00 uur, daarna een uurtje per dienst Afbouw vanaf 21:00 uur. 

Dus wil je ook je steentje bijdragen om er weer een geweldig Pleinfeest van te maken voor alle ouders en kinderen van Jenaplanschool Wittevrouwen, meld je dan aan als vrijwilliger door een email te sturen naar: OCvrijwilligers@spoutrecht.nl.

Schoolvoetbal jongens BB 1
26 mei 2023

Schoolvoetbal jongens BB 1

Nada we onverwacht de regiofinales (vorige week) mochten spelen (de nummers 1 en 2 van de stad Utrecht gingen allebei door) mogen we met gepaste trots melden dat de jongens kampioen van de regio zijn geworden. Ze gaan nu door naar de districtfinales die komende woensdag 31 mei gespeeld worden in Nieuw Vennep.

Als ze dit toernooi winnen dan gaan ze door naar de laatste finaleronde en dat zijn de finales om het kampioenschap van Nederland in Zeist (bij de KNVB). Het blijft dus onverminderd spannend.

12 mei 2023

Vakanties en vrije dagen 2023-2024

Hierbij een overzicht van alle vakanties en vrije dagen in het schooljaar 2023-2024:

 

De schoolvakanties

 

start schooljaar 21 augustus 2023
Herfstvakantie 14 t/m 22 oktober 2023
Kerstvakantie 22 dec. t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie 17 t/m 25 februari 2024
Tweede Paasdag 1 april 2024
Meivakantie 27 april t/m 12 mei 2024
Tweede Pinksterdag 20 mei 2024
Zomervakantie 13 juli t/m 25 aug. 2024

Lees meer ›
11 mei 2023

Different Day

Hallo ouders en kinderen,

 

Wij zijn de Different Day (PS), wij hebben een wedstrijd gehouden voor het kunstthema: Vincent van Gogh, op vrijdag 21 april. 

 

Tijdens de afsluiting van het kunstproject, kon je door de hele school lopen, er waren denksleutels die je kon zoeken. Denksleutels zijn sleutels met daarop een vraag die je op een creatieve manier moet beantwoorden.

 

Bij elke bouw is er 1 prijs. Bij de middenbouw zijn het er 2, omdat er ook voor de meeste antwoorden en voor de creatiefste antwoorden een prijs is.

 

Bij groep 1/2 hebben we maar 2 volledige inzendingen gekregen, dus die krijgen allebei een prijsje!

 

We hadden heel veel inzendingen gekregen, en deze kinderen + Vincent (papa, niet van Gogh ;-) ) hebben gewonnen!

 

Winnaars:

Marie C.= 7/8F

Thomas W, Viggo, Daan B= 5/6F

Misha en Vincent (papa, nog steeds niet van Gogh )= 5/6D

Nora = 3/4F

Tomas = 1/2E , Sara = 1/2F

 

Bedankt voor alle inzendingen, het was heel leuk om te lezen!

We komen volgende week langs de klassen om de winnaars hun prijs te geven.

 

Door: Fajah & Tijmen

11 mei 2023

Verlof aanvragen

Beste ouders,

 

Met enige regelmaat ontvangen wij verlofaanvragen die niet passen in de wetgeving t.a.v. leerplicht Wettelijk gezien mogen wij dan geen toestemming geven. 

 

Wij hebben veel intern overleg gehad (binnen het MT en met de MR) om te kijken hoe we hier als school het beste in kunnen handelen.Wij zijn in het verleden altijd coulant geweest maar dit brengt soms weer problemen met zich mee. Dit heeft geleid tot het strakker hanteren van het beleid en dat is het beleid zoals leerplicht dat voorschrijft:

 

Op onze site staat het beleid duidelijk aangegeven:


Lees meer ›
11 mei 2023

Jongens BB 1 toch naar naar de regionale finales schoolvoetbal

Tot onze verbazing maar vooral tot ons genoegen kregen wij donderdag bericht dat ons BB-jongensteam 1 toch door is naar de regionale finales (het blijkt nu dat beide finalisten van de Utrechtse finales doorgaan). Deze worden gespeeld op 17 mei bij JSV in Nieuwegein vanaf 14.00 uur. Alle ouders van dit team hebben als het goed is daar donderdag een mail over ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, laat het even weten (jaap.nelissen@spoutrecht.nl). Uiteraard zijn toeschouwers (ook kinderen en ouders die niet direct bij het team betrokken zijn) welkom. Het gaat om het kamioenschap van de regio Utrecht (zeg maar provincie).

 

11 mei 2023

Tafeltennistoernooi groep 5 t/m 8

Beste ouder(s), verzorger(s),

Het tafeltennistoernooi van vrijdag 12 mei aanstaande is bij SVE aan de Loevenhoutsedijk 4 (achter Synergo).

Het toernooi begint om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

Het is de bedoeling dat iedereen er op eigen gelegenheid heen gaat. Ik deel de schoolshirts bij SVE uit.

U mag scheidsrechter zijn als u dat wil of in de kantine blijven kijken.

Het wordt weer een sportief toernooi en we hebben er zin in.

 

Met sportieve groet,

 

Janine Adams,

Vakleerkracht gymnastiek

11 mei 2023

Gezocht: Ouders voor het bestuur van de Stichting Vrienden van de Jenaplanschool.

De Stichting Vrienden Jenaplan Wittevrouwen zoekt (vanwege het vertrek van huidige bestuursleden) enthousiaste ouders voor het bestuur. Heb je altijd al precies willen weten wat de school met de vrijwillige ouderbijdrage doet? Wil je spreekbuis zijn namens alle ouders in de besteding van de vrijwillige ouderbijdrage? We zoeken één of meerdere ouders die bestuurslid van Stichting Vrienden Jenaplan Wittevrouwen willen worden. Je levert daarbij een waardevolle bijdrage aan de school door circa vier bestuursvergaderingen per jaar bij te wonen en deze goed voor te bereiden.

 

Geïnteresseerd? Mail naar:  VriendenOBSWittevrouwen@gmail.com.

21 april 2023

Gezocht: Leerkrachten, overblijfkrachten en een overblijfcoördinator

Het wordt overal steeds moeilijker om personeel te vinden. Daarom bij deze een oproep om in jullie netwerken te vermelden dat onze school op zoek is naar leerkrachten (KB en OB), naar overblijfkrachten en naar een overblijfcoordinator. Mocht je iemand weten, attendeer hem of haar op deze vacatures. De overblijfkrachten ontvangen een vergoeding en de overblijfcoordinator werkt als ZZP-er voor onze school. De vacatures voor leerkrachten staan ook op de site van de SPO. 

 

Verdere informatie of aanmeldingen bij:  jaap.nelissen@spoutrecht.nl

21 april 2023

Nieuw digitaal communicatieplatform

Zoals bekend nemen wij afscheid van ons huidge communicatieplatform (School-site). Per ingang van het nieuwe schooljaar gaan wij werken met SocialSchools. Er zijn twee stamgroepen waarvan de ouders nu al betrokken zijn bij een pilot (groepen van Jarno en Jesse). Dit geeft ons de ruimte en tijd om de kinderziektes uit het systeem te halen en een en ander uit te proberen. Na de zomervakantie wordt het geheel voor iedereen uitgerold.
21 april 2023

Kunstproject "Vincent van Gogh"

Vandaag was de afsluiting van ons jaarlijkse kunstproject. Er is twee weken hard maar bovenal creatief gewerkt en dat heeft fantastische kunstuitingen opgeleverd. Vele ouders hebben vanmiddag de tentoonstelling op beide locaties bezocht en er is veel waardering voor het werk dat kinderen hebben gemaakt. Een groot woord van dank moet ook uitgaan naar de werkgroep Kunst en Cultuur die veel tijd en energie gestoken heeft in dit project. Uiteraard is Geralda de motor achter dit geheel. Ook de leerkrachten verdienen een groot compliment voor de wijze waarop er vorm is gegeven aan dit thema. Als school zijn wij oprecht trots op zo'n prachtig resultaat.
21 april 2023

Schoolvoetbal

Afgelopen woensdag vonden de Utrechtste finales plaats. Onze teams hebben het uitstekend gedaan:

 

Het middenbouwteam (j/m) is derde van Utrecht geworden en het jongens BB-team is tweede van Utrecht geworden. Dank aan de ouders die ons gesteund hebben en het middenbouwteam gecoached hebben. Het was een leuk en sportief toernooi.

21 april 2023

Koningsspelen

Als school doen wij niet mee aan de koningsspelen. Wij hebben onze eigen evenementen. Dit jaar vinden de koningsspelen plaats tijdens de vakantie. Er is een groep ouders van diverse scholen die meehelpt om dit event te organiseren in Lepelenburg. Zij hebben gevraagd om onderstaande tekst te publiceren:

 

Koningsdagtip: Koningskinderen Lepelenburg 27/4KoningsKinderen is terug op Park Lepelenburg en alle kinderen zijn welkom om spullen te verkopen, optredens te geven of van de sfeer te genieten. De burgemeester opent om 10u de feestelijke dag.Kijk voor meer informatie, aanmelden voor een kleedje en/of 2 uurtjes vrijwilligen op: KoningsKinderen KoningsKinderen 2023 Park Lepelenburg - KoningsKinderen

21 april 2023

Schoolreisje Middenbouw

Dinsdag 16 mei gaat de middenbouw op schoolreisje naar het Archeon. Tijdens deze dag nemen we een duik de geschiedenis in en komen we uit in de Romeinse tijd. Dit sluit perfect aan met het nieuwe Faqta thema dat na de meivakantie start: 'Grieken en Romeinen' De kinderen worden gewoon om 08:30 verwacht in de eigen stamgroep. De bussen zullen tussen 09:00 en 09:15 vertrekken vanaf de Griftbrug. We zullen pas om 16:30 terug zijn op school. De kinderen mogen daar gelijk opgehaald worden.

Na de meivakantie volgt er nog een brief met de laatste informatie.

21 april 2023

Schoolreisje kleuterbouw naar het Vogelnest

In de maand mei is het zover, dan gaan wij op schoolreis naar het Vogelnest. Het Vogelnest is een fijne buitenspeelplek waar wij elk jaar met de kleuterbouw naartoe gaan. We gaan er met de bus naartoe. De kinderen starten gewoon om 8.30 uur in de eigen groep en zullen ook om 15.00 uur weer uit zijn. Aangezien we pas tussen 09.00 uur en 10.00 uur vertrekken kunnen de kinderen helaas niet uitgezwaaid worden. 

Dinsdag 9 mei gaan groep 1/ 2 F en 1/ 2 G

Donderdag 11 mei gaan groep 1/ 2 A en 1/ 2 C

Maandag 22 mei 1/ 2 E en 1/ 2 H

Dinsdag 23 mei 1/ 2 B en 1/ 2 DWat mee te nemen? 

• De kinderen nemen zelf hun lunchpakket en fruit mee, dus ongeveer hetzelfde als voor het 10uurtje en overblijven en een goed sluitende beker of een pakje drinken. 

• Dit alles in een goed sluitende rugzak. 

• Snoep mag niet meegenomen worden. 

• Regenkleding en eventueel laarzen bij slecht weer en zonnebrand bij lekker weer. 

Let op! Graag na terugkomst de kinderen nog extra controleren op teken."

 

Groeten het Kleuterbouwteam

indeling korfbalteams groep 6
14 april 2023

indeling korfbalteams groep 6

Indeling korfbalteams gr. 6
indeling korfbalteams gr. 5
14 april 2023

indeling korfbalteams gr. 5

Indeling korfbalteams gr. 5
14 april 2023

Maandag studiedag (alle kinderen zijn vrij)

Hierbij even een reminder aan het feit dat we a.s. maandag 17 april een studiedag op school hebben. Alle kinderen zijn die dag dus vrij.
14 april 2023

Nieuwe concierge

Sinds vorige week werkt er een nieuwe concierge op de locatie OKS. Zijn naam is Frank. Hij werkt alle ochtenden op de OKS. We zijn heel blij dat de vacature is ingevuld en verwelkomen Frank op onze school.
14 april 2023

Kunstproject

Onze kunstproject is nu een week bezig. We hebben twee prachtige vieringen gezien als opening van dit van Goghproject. De afsluiting met een tentoonstelling voor alle ouders vindt plaats op beide locaties op 21 april van 14.00 tot 14.45 uur. Alle ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd.
14 april 2023

Schoolvoetbal middenbouw jongens en meisjes team 1 en bovenbouwjongens team 1

Afgelopen woensdag hebben vier gemengde middenbouwteams de voorronde gespeeld van het Utrechtse schoolvoetbaltoernooi. Opnieuw is er een jenaplanteam in geslaagd om kampioen te worden en dus door te gaan naar de Utrechtse finales. Team 1 heeft alle wedstrijden gewonnen en mogen nu proberen om kampioen van Utrecht te worden. Het bovenbouwteam van de jongens (team 1) had zich al geplaatst voor de finaleronde. De finales worden a.s. woensdag 19 april gespeeld bij Desto. De wedstrijden starten om 13.00 uur. We gaan om 12.00 met auto's naar Desto. Ik zoek nog chauffeurs met auto's (voor beide teams) die willen en kunnen rijden op die dag (svp mailen naar jaap.nelissen@spoutrecht.nl) Het toernooi is om 16.00 uur afgelopen. Deze finaleronde wordt wel gespeeld met scheidsrechters en met halve finale en een finale. Voor de kampioen is ook beker.

 

Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom. 

 

Jaap Nelissen

 

 

07 april 2023

informatie over trainingen korfbal

Beste ouders,

 

Wilt u aangeven of uw kind mee wil doen aan de extra korfbaltraining op woensdag 12 april van 17.30 uur tot 18.30 uur? Dit ivm met het aantal trainers die de vereniging moet inzetten. Als u van die training gebruik wil maken (niet verplicht want we oefenen ook heel veel tijdens de gymlessen) kunt u dit aan mij doorgeven via de Janine.adams@spoutrecht.nl

Graag naam en groep vermelden.

Met sportieve groet,

Janine Adams, Vakleerkracht gymnastiek

07 april 2023

informatie over korfbal groep 3 en 4

Beste ouders,

 

Hierbij het programmaboekje voor het schoolkorfbaltoernooi van vrijdag 14 april voor de groepen 3 en 4.

Het is de bedoeling dat iedereen er op eigen gelegenheid naar Synergo (Loevenhoutsedijk) gaat en een half uur voor de eerste wedstrijd aanwezig is. De begeleiders moeten zich melden bij het wedstrijdsecretariaat en daar krijgen ze ook de bonnetjes voor hun team voor de gratis pannenkoek en de vaantjes. Ik neem de schoolshirts mee en die kunt u bij mij ophalen.

 

Wilt u uw kind een wit t shirt onder het schoolshirt aan doen zodat het duidelijk is bij welk team ze horen als ze tegen scholen met dezelfde kleur schoolshirt moeten spelen of tegen teams van ons eigen school.

 

De kantine is open en het toernooi duurt tot ongeveer 19.30 uur als de finale gehaald wordt.

Het is altijd een leuk en sportief toernooi!

 

Met sportieve groet,

 

Janine Adams,

Vakleerkracht gymnastiek

07 april 2023

indeling korfbalteams groep 3

GROEP 3A GROEP 3C GROEP 3E
TEAM; Jenaplan WV 10 TEAM TEAM; Jenaplan WV 14
Begl; Annemieke (Kees) Begl; Begl; Niels
Fiene Leo Brouwer Christof
Emma Lucas
Abel Sebastiaan
Hein Eline
Ella Sophia Jente
Kees Mara
GROEP 3B GROEP 3D GROEP 3F
TEAM; Jenaplan WV 11 TEAM; Jenaplan WV 12 TEAM; Jenaplan WV 15
Begl; Joep (Teun) Begl; Maria de Kleer Begl; Maartje (Roek)
Teun Lieve Wieger Onderwater
Frederike Sophie Roek de Meij
Noortje Finn Yuno Huismans
Kees Jelle Luìza de Groot
Ot 3C Hidde Sofie
Isa Selin
TEAM; Jenaplan WV 13
Begl; Trudeke
Ylva
Lauren
Louk
Pepijn
Adam
07 april 2023

Indeling korfbalteams groep 4

GROEP 4A GROEP 4C GROEP 4 E
TEAM wordt 2 teams TEAM; Jenaplan WV 5 TEAM; Jenaplan WV 8
Jenaplan WV 1 Begl; Moeder Jeppe Begl;Amy
Jenaplan WV2 Begl; Manon Bloemen Adam Reuderink
Begl; Caroline (Belle) Jeppe Raf Richardson
Begl; Nicolas (Casper) Faas Bente Beckers
Belle Lilly Tom Grooters
Casper Elis Karel Meeder
Thijs Evy Merijn van der Weerd
Sam Olle Eveline van Rheenen
David
Aylin
Puck
Maya
Bent 4C GROEP 4D GROEP 4F
TEAM; Jenaplan WV 6 TEAM; Jenaplan WV 9
GROEP 4B Begl; Danielle (Nova) Begl; Patricia
TEAM: Jenaplan WV 3 Rijk Miruna
Begl; Elke (Aron) Florian Julie
Aron Madelief Emilie
Rein Mees V Itolo
Guus Nova Raaf
Berend
Kiki
Jule TEAM; Jenaplan WV 7 TEAM; Jenaplan WV 16
Begl; Noelle (Josephine) Begl;Bas Kersten
TEAM; Jenaplan WV 4 Taeke Seth
Begl; Maran (Rink) Vinz Sam F
Rink Josephine Nora
Lina Mees O Lune
Hugo Lara
Olivier Luka
Anne
07 april 2023

Tevredenheidsonderzoek 2023

Zoals jullie weten hebben wij enige weken geleden een tevredenheidsonderzoek gedaan onder ouders, kinderen, teamleden en manegement. Tot op heden hebben wij alleen de rapportcijfers gepubliceerd. In het kader van transparantie willen uiteraard het volledige onderzoek onder ouders en kinderen publiceren. Naast de vaste vragen was er ook de mogelijkheid om tops en tips te geven aan de school. Deze hebben wij allen bekenen en gerubriceerd. Wij hebben vervolgens daarvan een top 10 of top 15 gemaakt. Opmerkingen die slechts door één respondent zijn ingediend hebben we niet meegenomen in de overzichten (we hebben deze uiteraard wel gelezen). Wij hebben de rapporten via de mail naar alle ouders toegezonden.

 

Zoals we in de vorige Nieuwsflitsen hebben vermeld willen we mede op basis van dit onderzoek een ouderavond organiseren die in het teken zal staan van het nieuw te maken schoolplan. Naast alle zaken waar tevredenheid over is willen we uiteraard ook lering trekken uit de items die minder goed scoorden en ook uit de tips die door ouders gegeven zijn. Graag willen we dan in gesprek met ouders om in te kunnen schatten waar de prioriteiten gelegd moeten worden. Deze ouderavond zal na de zomervakantie plaats vinden.

 

07 april 2023

Schoolvoetbal meisjes BB

Afgelopen woensdag hebben de twee meisjesteams van de BB gespeeld. Ze hebben het beiden fantastisch gedaan. Het tweede team heeft zelfs een keer met 5-0 gewonnen mede dankzij de geweldige coaching van Marissa. Gewapend met een wisbord en vele strategische aanwijzingen wist zij het team tot grote hoogte te brengen. Helaas hebben ze de eindronde niet gehaald maar het was zeker een sportief succes.

 

Het eerste team is op doelsaldo tweede geworden. Er was 1 doelpunt verschil met de winnaar. Randy heeft dit team vanaf de middenbouw onder zijn hoede gehad en wij willen hem dan ook bedanken voor al drie jaar coaching. Volgend jaar wacht zijn laatste kans.

07 april 2023

reminder schoolvoetbal jongens en meisjes MB

Komende woensdag 12 april vindt het schoolvoetbaltoernooi (voorronde Noord-Noord/Oost en Binnenstad) plaats voor alle middenbouw kinderen die zich hebben aangemeld. De kinderen worden om uiterlijk 12.45 uur verwacht bij Hercules. Om nog te kunnen eten en om te kleden mogen de kinderen eerder weg van school (om 11.40 uur). Het toernooi start om 13.00 en duurt tot ca. 16.15 uur.

 

(communiceer dit svp met je zoon en/of dochter).

07 april 2023

Kunstproject

Zoals bekend start komende week het jaarlijkse kunstproject. De aftrap wordt gedaan via vieringen van beide locaties. Daarna zullen vooral de middagen in het teken staan van het project. Het thema is Vincent van Gogh. Reeds nu al is er het nodige zichtbaar mede dankzij de lessen van Geralda. We merken dat het thema echt leeft onder kinderen en leerkrachten en we zijn dus zeer benieuwd naar alle creativiteit die dit thema zal opleveren.

 

De weekopening van de PS door groep 7/8 F (voor ouders en kb,ob en mb) is dinsdag om 8.30 uur en van de OKS op woensdag om 8.45 uur voor ouders van 5/6 B en OB, MB en BB. De ouders van de groepen die de weekopening verzorgen zijn dus welkom (graag plaatsnemen op de bovenste twee rijen)

 

De afsluiting met een tentoonstelling voor alle ouders vindt plaats op beide locaties op 21 april van 14.00 tot 14.45 uur. Alle ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd.

 

31 maart 2023

Plenaire ouderavond 18 april gecanceld

Op 18 april staat er een algemene ouderavond gepland. Deze gaat op die datum niet door. Wij willen een ouderavond organiseren n.a.v. de tevredenheidsenquetes en alle tips en tops die er gegeven zijn. Deze avond moet voor ons input opleveren voor het nieuwe schoolplan. We gaan dat qua tijd echter niet redden voor 18 april dus deze avond wordt verschoven naar een nog nader te bepalen moment.
31 maart 2023

Laatste mogelijkheden om nog lootjes voor het Paasei te kopen

Inmiddels is er een record aantal lootjes verkocht (ruim 1500). Er zijn nog twee momenten waarop de loten op beide locaties verkocht worden:

 

dinsdag 4 april om 8.30 uur

donderdag 6 april om 8.30 uur

 

 

31 maart 2023

Superfriday 7 april

Vrijdag 7 april is het dan, na een aantal coronajaren, weer zo ver:  Een ouderwetste en complete superfriday.

We starten met het lenteontbijt dat alle kinderen voor elkaar gemaakt hebben (als het goed is heeft ieder kind een briefje met een naam van groepsgenoot met daarop zijn/haar voorkeuren). Nogmaals het verzoek aan iedereen om je aan het format te houden zodat de verschillen tussen de ontbijtjes niet te groot worden.

 

Na het lenteontbijt (zo rond 10.00 uur) verzamelen alle groepen (PS en OKS) op het plein van de OKS. Hier vindt de verloting van het Paasei van Roberto plaats. Roberto en Carlina zullen beiden aanwezig zijn. Naast het grote Paasei zijn er nog drie andere prijzen te winnen.

 

's Middags vindt tenslotte de sponsorlop plaats (zie hiervoor de andere Nieuwsflitsen waarin de tijden van de diverse groepen vermeld staan).

31 maart 2023

Schoolvoetbal jongens en meisjes MB

Zoals bekend moeten de teams van de middenbouw gemengd zijn. Daarnaast mogen we maar met vier teams meedoen. Dit heeft er toe geleid dat we alle meisjes verdeeld hebben over vier teams. We hebben één jongensteam verdeeld over de andere teams zodat alle kinderen die zich hebben opgegeven in ieder geval kunne spelen. Nadeel is dat de teams erg groot zijn geworden maar het was de keuze tussen grote teams of een team dat helemaal niet mee kan doen. We hebben bij de herindeling wel getracht om in ieder team wel een paar kinderen te plaatsen die elkaar kennen (bij de meisjes was dit lastig omdat er in verhouding veel minder meisjes zijn). Door de wijzigingen die de organisatie laat bekend heeft gemaakt (onze teams waren al helemaal ingedeeld) moeten wij nu noodgedwongen deze herindeling doen, niet ideaal maar het is niet anders.

 

Alle kinderen worden op woensdag 12 april om uiterlijk 12.35 verwacht bij Hercules. Daar krijgt iedereen zijn/haar shirt. De kinderen mogen deze ochtend eerder weg van school (nl. 11.40 uur). Ze hebben dan de tijd om nog thuis om te kleden en te eten.  Het toernooi is om ca. 16.15 uur afgelopen (het kan iets eerder zijn, is afhankelijk van de planning van de wedstrijden). Toeschouwers zijn van harte welkom.

 

Hieronder staat de indeling zoals we die op 12 april gaan hanteren. Willen jullie svp een en ander ook met je kind(eren) bespreken.


Lees meer ›
31 maart 2023

Het goede doel "TLC Children's Home"

Zoals bekend heeft de kinderraad "TLC Children’s Home" (https://tlc.org.za) als goede doel gekozen voor onze sponsorloop die wij op 7 april gaan houden. Tijdens de laatste maandsluiting is hier uitleg over gegeven aan de kinderen. Alle kinderen hebben een sponsorloopformulier ontvangen, waarmee ze sponsoren kunnen gaan zoeken. Op het formulier staat aangegeven hoe een sponsor zijn/haar bijdrage kan betalen (dit gaat uitsluitend digitaal). De loop is al over een week, dus stuur je kinderen de komende dagen nog even langs de deuren en laat ze familie en vrienden nog eens lief aankijken om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit mooie doel.
31 maart 2023

Tijden sponsorloop vrijdag 7 april

Vrijdagmiddag 7 april vindt de Sponsorloop plaats. Startlocatie: Bladstraat (achter schoolplein locatie Poortstraat). Ouders zijn van harte welkom om hun kinderen aan te moedigen en er een waar (loop)festijn van te maken. Het lijkt ook nog mooi weer te worden. De verwachte starttijden van de verschillende groepen zijn als volgt:

 

13:10 - 13:20 alle kleutergroepen PS

13:25 - 13:35 alle kleutergroepen OKS

13:40 - 13:55 alle onderbouwgroepen (beide locaties)

14:00 - 14:15 alle middenbouwgroepen (beide locaties)

14:20 - 14:35 alle bovenbouwgroepen (beide locaties)

 

Let op: dit zijn RICHTtijden. Het kan zijn, dat we in- of uitlopen, waardoor de werkelijke starttijden anders zijn. Zorg dus dat je ruim op tijd bent om je kind niet te missen! Toeschouwers kunnen langs het hele parcours gaan staan om de kinderen aan te moedigen. Het parcours loopt vanaf de start Bladstraat achter de school in de richting van de Zandhofsestraat, waar ze linksaf de Zandhofsestraat in gaan om aan het einde linkasaf de Bollenhofsestraat in te slaan en tot slot weer linksaf de Bladstraat in te gaan.

 

Om valpartijen bij de start te voorkomen, starten we in meerdere startrijen. Na het lopen gaan de kinderen naar het lopersvak met de banken, waar ze een appel krijgen. Deze plek is afgezet. Om grote drukte te voorkomen en het overzicht op de kinderen te kunnen behouden mogen hier geen ouders bij komen. Als alle kinderen van een bouw binnen zijn, gaan ze als groep weer terug naar de klas. Dus alsjeblieft GEEN kinderen alvast meenemen naar huis, omdat we dan het overzicht verliezen.

1 2 3 4 5 6