Actueel

Toon archief
31 maart 2023

Plenaire ouderavond 18 april gecanceld

Op 18 april staat er een algemene ouderavond gepland. Deze gaat op die datum niet door. Wij willen een ouderavond organiseren n.a.v. de tevredenheidsenquetes en alle tips en tops die er gegeven zijn. Deze avond moet voor ons input opleveren voor het nieuwe schoolplan. We gaan dat qua tijd echter niet redden voor 18 april dus deze avond wordt verschoven naar een nog nader te bepalen moment.
31 maart 2023

Laatste mogelijkheden om nog lootjes voor het Paasei te kopen

Inmiddels is er een record aantal lootjes verkocht (ruim 1500). Er zijn nog twee momenten waarop de loten op beide locaties verkocht worden:

 

dinsdag 4 april om 8.30 uur

donderdag 6 april om 8.30 uur

 

 

31 maart 2023

Superfriday 7 april

Vrijdag 7 april is het dan, na een aantal coronajaren, weer zo ver:  Een ouderwetste en complete superfriday.

We starten met het lenteontbijt dat alle kinderen voor elkaar gemaakt hebben (als het goed is heeft ieder kind een briefje met een naam van groepsgenoot met daarop zijn/haar voorkeuren). Nogmaals het verzoek aan iedereen om je aan het format te houden zodat de verschillen tussen de ontbijtjes niet te groot worden.

 

Na het lenteontbijt (zo rond 10.00 uur) verzamelen alle groepen (PS en OKS) op het plein van de OKS. Hier vindt de verloting van het Paasei van Roberto plaats. Roberto en Carlina zullen beiden aanwezig zijn. Naast het grote Paasei zijn er nog drie andere prijzen te winnen.

 

's Middags vindt tenslotte de sponsorlop plaats (zie hiervoor de andere Nieuwsflitsen waarin de tijden van de diverse groepen vermeld staan).

31 maart 2023

Schoolvoetbal jongens en meisjes MB

Zoals bekend moeten de teams van de middenbouw gemengd zijn. Daarnaast mogen we maar met vier teams meedoen. Dit heeft er toe geleid dat we alle meisjes verdeeld hebben over vier teams. We hebben één jongensteam verdeeld over de andere teams zodat alle kinderen die zich hebben opgegeven in ieder geval kunne spelen. Nadeel is dat de teams erg groot zijn geworden maar het was de keuze tussen grote teams of een team dat helemaal niet mee kan doen. We hebben bij de herindeling wel getracht om in ieder team wel een paar kinderen te plaatsen die elkaar kennen (bij de meisjes was dit lastig omdat er in verhouding veel minder meisjes zijn). Door de wijzigingen die de organisatie laat bekend heeft gemaakt (onze teams waren al helemaal ingedeeld) moeten wij nu noodgedwongen deze herindeling doen, niet ideaal maar het is niet anders.

 

Alle kinderen worden op woensdag 12 april om uiterlijk 12.35 verwacht bij Hercules. Daar krijgt iedereen zijn/haar shirt. De kinderen mogen deze ochtend eerder weg van school (nl. 11.40 uur). Ze hebben dan de tijd om nog thuis om te kleden en te eten.  Het toernooi is om ca. 16.15 uur afgelopen (het kan iets eerder zijn, is afhankelijk van de planning van de wedstrijden). Toeschouwers zijn van harte welkom.

 

Hieronder staat de indeling zoals we die op 12 april gaan hanteren. Willen jullie svp een en ander ook met je kind(eren) bespreken.


Lees meer ›
31 maart 2023

Het goede doel "TLC Children's Home"

Zoals bekend heeft de kinderraad "TLC Children’s Home" (https://tlc.org.za) als goede doel gekozen voor onze sponsorloop die wij op 7 april gaan houden. Tijdens de laatste maandsluiting is hier uitleg over gegeven aan de kinderen. Alle kinderen hebben een sponsorloopformulier ontvangen, waarmee ze sponsoren kunnen gaan zoeken. Op het formulier staat aangegeven hoe een sponsor zijn/haar bijdrage kan betalen (dit gaat uitsluitend digitaal). De loop is al over een week, dus stuur je kinderen de komende dagen nog even langs de deuren en laat ze familie en vrienden nog eens lief aankijken om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit mooie doel.
31 maart 2023

Tijden sponsorloop vrijdag 7 april

Vrijdagmiddag 7 april vindt de Sponsorloop plaats. Startlocatie: Bladstraat (achter schoolplein locatie Poortstraat). Ouders zijn van harte welkom om hun kinderen aan te moedigen en er een waar (loop)festijn van te maken. Het lijkt ook nog mooi weer te worden. De verwachte starttijden van de verschillende groepen zijn als volgt:

 

13:10 - 13:20 alle kleutergroepen PS

13:25 - 13:35 alle kleutergroepen OKS

13:40 - 13:55 alle onderbouwgroepen (beide locaties)

14:00 - 14:15 alle middenbouwgroepen (beide locaties)

14:20 - 14:35 alle bovenbouwgroepen (beide locaties)

 

Let op: dit zijn RICHTtijden. Het kan zijn, dat we in- of uitlopen, waardoor de werkelijke starttijden anders zijn. Zorg dus dat je ruim op tijd bent om je kind niet te missen! Toeschouwers kunnen langs het hele parcours gaan staan om de kinderen aan te moedigen. Het parcours loopt vanaf de start Bladstraat achter de school in de richting van de Zandhofsestraat, waar ze linksaf de Zandhofsestraat in gaan om aan het einde linkasaf de Bollenhofsestraat in te slaan en tot slot weer linksaf de Bladstraat in te gaan.

 

Om valpartijen bij de start te voorkomen, starten we in meerdere startrijen. Na het lopen gaan de kinderen naar het lopersvak met de banken, waar ze een appel krijgen. Deze plek is afgezet. Om grote drukte te voorkomen en het overzicht op de kinderen te kunnen behouden mogen hier geen ouders bij komen. Als alle kinderen van een bouw binnen zijn, gaan ze als groep weer terug naar de klas. Dus alsjeblieft GEEN kinderen alvast meenemen naar huis, omdat we dan het overzicht verliezen.

31 maart 2023

Jenajeugddisco (reminder)

Vanavond vindt de tweede JJD van dit jaar plaats.  De middenbouw disco vindt plaats van 19.00u tot 20.15u. De bovenbouw disco van 20.30u tot 22.00u. De entreeprijs bedraagt 3 euro.
31 maart 2023

Social schools, per 1 aug. ons nieuwe digitale platform

Per ingang van 1 aug. nemen wij afscheid van onze huidig digitale platform (School-site). Er kleven te veel nadelen aan dit systeem. Wij stappen over naar Social School, een van de meest gebruikte systeem in Nederland. De komende tijd wordt alles ingericht en wordt het team geschoold. Uiteraard zal er ook uitleg voor ouders komen. Wij hopen en verwachten dat alles per 1 aug. a.s. operationeel is.
31 maart 2023

Schoolvoetbal meisjes BB (reminder)

Op 5 april spelen de twee teams van de meisjes BB hun voorronde in het kader van het Utrechtse schoolvoetbaltoernooi. De meisjes worden om uiterlijk 12.45 uur bij Sporting verwacht. Zij mogen die dag eerder van school weg om thuis te eten en om te kleden (11.45 uur)

De wedstrijden starten vanaf 13.00 uur en het toernooi is om ca. 16.30 uur afgelopen. Toeschouwers zijn van harte welkom. Mocht er een team als eerste eindigen dan gaan ze door naar de Utrechtste finales.

30 maart 2023

Tafeltennistoernooi groep 5 t/m 8

Beste ouders en kinderen van de groepen 5,6,7 en 8.

 

Op vrijdag 12 mei is er na schooltijd een tafeltennistoernooi bij SVE aan de Loevenhoutsedijk. Het toernooi begint om 16 uur en duurt tot 19 uur. U kunt uw kind opgeven door een mail te sturen naar;

Janine.adams@spoutrecht.nl

Er is plek voor 15 kinderen dus snel reageren is handig.

 

Met sportieve groet,

 

Janine Adams

Vakleerkracht gymnastiek